Vragen

Frequently asked Questions - Bruidsfotografie

Je trouwdag is een van de belangrijkste momenten uit je leven, en om alles tot in de detail te plannen kan een uitdaging zijn. Ik heb deze FAQ geschreven met een aantal vragen die ik vaak te horen krijg, om je zo alvast op je gemak te stellen, en je op weg te helpen bij het maken van beslissingen. Er staan ook paar leuke fotografie ideeën bij!

Hoeveel vraag je voor jouw bruidsreportage?
Ik heb een duidelijk overzicht hier, deze lijst laat ook zien wat je krijgt voor elk pakket en de formaliteiten die erbij horen.

Fotografeer je buiten Nederland?
Jazeker! Ik houd van bruiloften en fotografeer ze overal. Met een liefde voor reizen, is het een feest om mee te mogen, dus voel je vrij om contact op te nemen, dan kunnen we gaan plannen.

Zijn er verborgen kosten?
Nee, die zijn er niet. Ik rekening niets extra voor de trouwalbums, alles is inclusief, de prijzen die je ziet dat is het.

In welke stijl fotografeer je?
Mijn stijl is heel los en ongedwongen.  Met als doel jullie verhaal te vertellen met zo min mogelijk bemoeienis, bijna op de achtergrond, zodat ik de echte emoties kan vastleggen. Er zullen bepaalde momenten op de dag zijn waarbij ik jullie een beetje zal dirigeren (zoals bij grote groepsportretten)maar wees gerustgesteld, ik ben een vriendelijke griet dus zal niet naar iedereen staan te schreeuwen. Ik neem vaak het bruidspaar mee voor een paar foto's op een moment van de dag dat het hun het beste past, maar nogmaals bij mij hoeven jullie geen stijve poses aan te nemen of eindeloos naar de camera te blijven grijnzen. Ik laat jullie gewoon jullie zelf zijn, hierdoor krijg je die mooie natuurlijke uitdrukkingen te zien in mijn foto's.

Spreek je van te voren met ons af?
Ik vind het heel fijn om van te voren jullie te ontmoeten. Dit is geheel aan het stel of ze dit graag willen plannen. Sommige stellen nemen graag persoonlijk van te voren hun dag met mij door, wat een geruststellend gevoel kan geven doordat het dan een op een al gedeeld is. Alles is helder waardoor ze daarna precies weten wat ze van mij mogen verwachten op hun trouwdag. Aan de andere kant zijn er genoeg stellen die uitgaan van mijn kwaliteit en ervaring, en mij pas ontmoeten op de dag zelf.

Van te voren kennismaken is geen verplichting wel leuk, en uiteraard geheel gratis. Het biedt voor mij de gelegenheid om voorbeelden van mijn werk en albums te laten zien, mijn stijl toe te ligten, hoe ik werk en wat jullie van mij mogen verwachten. Er is geen druk om te moeten boeken na onze kennismaking; ik ben op geen manier een koude verkoopster! Hoe dan ook: met of zonder kennismaking jullie foto's komen even goed uit de verf. Over het algemeen stel ik altijd voor om lokaal af te spreken voor een kop koffie, dus stuur me een bericht als het jullie leuk lijkt!

Hoe lang ben gemiddeld aanwezig op de trouwdag?
Vaak ben ik er de hele dag bij, van het aankleden tot en met het feest maar; het hangt echt af van wat er gebeurd op de dag zelf, en voor welk pakket jullie kiezen. Als jullie bijvoorbeeld een programma hebben die start in de namiddag met een groot feest aan het eind van de dag, dan ben ik er voor die duur bij. Ik houd van bruiloften. Ik heb het oprecht naar mijn zin de hele dag, ongeacht hoelang ik er bij ben.

Waar fotografeer je allemaal?
Het leuke aan bruiloften is dat ze overal worden gehouden, dus kan je mij tegenkomen op een prachtig strandhuwelijk in Zeeuws-Vlaanderen of in het noorden aan het Tjeukemeer. Ook fotografeer ik bruiloften in het buitenland, het beste is om dit even op de mail te zetten met een opzetje van wat jullie hebben in gedachte hebben, dan kom ik er spoedig op terug met mijn beschikbaarheid en informatie.

 

Eet je met ons mee op de trouwdag?
Vaak word er voor een broodje gezorgd in de middag en eet ik apart (dus niet bij jullie aan tafel) wanneer jullie dat doen. Voordat het eten er is maak ik sfeerbeelden van iedereen aan tafel en tijdens het diner houd ik in de gate of er speeches gehouden worden. Maar naast die momenten, zal ik over het algemeen niet heel actief fotograferen rond etenstijd, dit ook met als rede dat het vaak ook niet wordt gewaardeerd om gefotografeerd te worden met je mond vol! En begrijpelijk, I'ts not that charming.